Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Γαλλική τάρτα με αμύγδαλο

Γαλλική τάρτα με αμύγδαλο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 183 προβολές

Υλικά:

220 γραμμάρια αλεύρι
2 κρόκους αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
μια πρέζα αλάτι



για τη γέμιση της τάρτας:
150 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
100 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
80  γραμμάρια μαλακό βούτυρο
80  γραμμάρια ζάχαρη
2  αυγά
1  κοφτή κουταλιά της σούπας αλέυρι
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ


 


 


  

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλέυρι,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το αλάτι.


Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλέυρι,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το αλάτι.



Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων μας.



Προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και 5 κουταλιές νερό.
 


Ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
 


Σχηματίζουμε μια μπάλα.



Σκεπάζουμε τη μπάλα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
 


Προθερμαίνουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς.
 


Αλέιφουμε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτα.
 


Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση της τάρτας.



Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ενώ χτυπάμε ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα αυγά.



Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στο τέλος το βούτυρο.
 


Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και την τρυπάμε σε κάποια σημεία με ένα πηρούνι.
 


Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο και σκεπάζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε.
 


Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί αφήνοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς.
 


Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και την αφήνουμε να ψηθεί άλλα 30 λεπτά.
 


10 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο τοποθετούμε πάνω από τη τάρτα τα αμύγδαλα φιλε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα