Υλικά:
220 γραμμάρια αλεύρι
2 κρόκους αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
για τη γέμιση της τάρτας:
150 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
100 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλέυρι
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλέυρι,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το αλάτι.
Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλέυρι,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων μας.
Προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και 5 κουταλιές νερό.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Σχηματίζουμε μια μπάλα.
Σκεπάζουμε τη μπάλα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς.
Αλέιφουμε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτα.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση της τάρτας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ενώ χτυπάμε ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στο τέλος το βούτυρο.
Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και την τρυπάμε σε κάποια σημεία με ένα πηρούνι.
Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο και σκεπάζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε.
Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί αφήνοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και την αφήνουμε να ψηθεί άλλα 30 λεπτά.
10 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο τοποθετούμε πάνω από τη τάρτα τα αμύγδαλα φιλε.