680
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 1/2 κιλό γαλέος
1 φλιτζάνι λάδι
1-2 λεμόνια
1/2 κεφάλι σκόρδο
αλάτι, πιπέρι- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε με την αγαπημένη σας σαλάτα ή σκορδαλιά
Κόβετε το γαλέο σε μερίδες, τον πλένετε και τον αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε σουπιερίτσα και του στύβετε επάνω τον χυμό των λεμονιών.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τον γαλέο με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του.
Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη και σερβίρετε με σκορδαλιά απο πατάτα.