Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για την κρέμα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
70 γραμμάρια βούτυρο
1 βανίλια
Για τη ζύμη
450 γραμμάρια φύλλο κρούστας εμπορίου
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό σε ατομικά ρολά!
Για την κρέμα
Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.
Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Για τη συναρμολόγηση
Στη συνέχεια κόβετε τα φύλλα στη μέση και βουτυρώνετε 3 φύλλα, τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο.
Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο.
Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύλιγμα.
Στη συνέχεια βάζετε τις φλογέρες με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Όταν ψηθούν, βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι
Βάζετε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά και περιχύνετε τα ρολά. Αφήνετε να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν σερβίρετε.