Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 αυγά
250 ml ζεστό νερό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες κάψουλες
250 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
Με απλά και εύκολα υλικά φτιάξτε γλυκά χωνάκια βάφλας για τα παγωτά σας! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή!
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.
Το μείγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφού ζεστάνει η βαφλιέρα μας. Στη συνέχεια βουτυρώσουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως στο ειδικό καλούπι που περιέχεται, γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι.