Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα σοληνάρια ζύμης
1/2 φλιτζάνι συν 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας συν 2 λίτρα ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
Εξοπλισμός
1 θερμόμετρο
1 σακούλα ζαχαροπλαστικής πανί ή παχια πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μια μεγάλη μύτη κορνέ σε σχήμα αστέρι
Για τη σως σοκολάτας
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά ένα εύκολο πρωινό για όλη την οικογένεια
Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζετε δύο απορροφητικά χαρτιά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπήστε ελαφρά μαζί το νερό, 1 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας από το ηλιέλαιο. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά αφαιρέστε από την εστία. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
Ζεσταίνετε τα δύο ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ζεστάνει και να φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής από πανί ή παχιά πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη μύτη κορνέ σε σχήμα αστέρι.
Στη συνέχεια πιέζετε το κορνέ πάνω από την κατσαρόλα και κόβετε με ένα μαχαίρι ανά 7 εκ το σωληνάριο ζύμης. Τηγανίζετε τα σωληνάρια ζύμης μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές
Μεταφέρετε τα σωληνάρια ζύμης σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στραγγίξτε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σωληνάρια ζύμης στο πιάτο με το μείγμα ζάχαρης – κανέλας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος σερβίρουμε με σως σοκολάτας.
Για τη σως σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να λιώσουν και να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Πηγή : feedingabunchamunchkins.blogspot.gr