Home Tips Φτιάξτε γεμιστό ψωμί με τυρί και μανιτάρια

Φτιάξτε γεμιστό ψωμί με τυρί και μανιτάρια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 127 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τα μανιτάρια
340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Για το ψωμί
1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια  
340 γραμμάρια  τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:

Δείτε βήμα βήμα πως φτιάχνουμε γεμιστό ψωμί με μανιτάρια και τυριά

Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία. Ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψωμί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσει τα μανιτάρια κάτω, μέσα στο καρβέλι.
Ανακατέψετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίξτε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα