Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ξύσμα λάιμ
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο frozen yogurt με σπιτικά υλικά για όλη την οικογένεια
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τις κομμένες φράουλες και τη ζάχαρη. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για 30 λεπτά.
Στο μούλτί ρίχνετε το μείγμα φράουλας με ζάχαρη, ψιλοκομμένο βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και χτυπάτε μέχρι οι φράουλες να πολτοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το μείγμα φράουλας μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ παγωτομηχανής και να παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή εναλλακτικά, ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και βάζουμε στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά.