Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα

Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα

by sidagi.gr
222 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από μπούτι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα ξεφλουδισμένη και στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
1 ντοματάκι από κονσέρβα πολτοποιημένο
½ κουταλιά της σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη ή ½ κουταλιά του γλυκού ξερή
1 κουταλιά της σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη (ή 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκια ψιλοκομμένη)
1 αυγό
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Συνοδεύουμε με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδία μια τηγανιά πατάτες!

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά. Σπάμε μέσα το μείγμα στο αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα με το κιμά καλά τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  200 – 220 βαθμούς. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί , πλάθουμε τα μπιφτεκάκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους ) τα βάζουμε στο ταψί  και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πατάτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα