Home Γλυκά Φρουτοσαλάτα με γρανίτα

Φρουτοσαλάτα με γρανίτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 45 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη φρουτοσαλάτα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ
1 ανανάς κομμένος σε κύβους
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4
2 φλιτζάνια κεράσια καθαρισμένα
2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τη γρανίτα ροδάκινο
μισό κιλό νερό
λίγο δυόσμο προαιρετικά
1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
μισό κιλό ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα και εύκολη συνταγή για να γαρνίρετε τα φρούτα σας!

Για τη φρουτοσαλάτα
Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά.

Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και πέρασε το σιρόπι σου από σουρωτήρι.
Ανέμειξε όλα τα φρούτα της συνταγής μαζί σε ένα μπολ και ράντισε με το σιρόπι.

Για τη γρανίτα ροδάκινο
Ρίχνουμε στο μούλτι τη σάρκα του ροδάκινου και τη πολτοποιούμε.
Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε προς το τέλος και λίγο φρέσκο δυόσμο στο βράσιμο.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύω με τον πουρέ ροδάκινου.

Το ρίχνουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε τη γρανίτα και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας τη γρανίτα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα