Φριτάτα με σπανάκι και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

by sidagi.gr
556 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό σπανάκι  βραστό
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκιΦριτάτα με σπανάκι και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
6 φέτες μπέικον
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
12 αυγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πρέζα πιπέρι καγιέν
85 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες

Φτιάξτε αφράτη και εύκολη φριτάτα με σπανάκι για όλη την οικογένειαΣε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει. Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.  

Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί. Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να εξαπλωθεί παντού. Κλείνετε την εστία και ρίχνετε την ψιλοκομμένη φέτα μαζί με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά. Βάζετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά τα 10 λεπτά ρυθμίζετε το γκριλ στο δυνατό και ψήνετε για 2λεπτά ίσα ίσα να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Αφήνετε λίγο να παγώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα