Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 1/2 φλιτζάνια πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνια πατάτες βραστές κομμένες σε κύβους
150 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό κομμένο σε ψιλά καρέ
ξηρό ή φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι για σερβίρισμα
Πιπέρι καυτό
60 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:
Αφράτη και εύκολη συνταγή για Ιταλική ομελέτα με καπνιστό χοιρινό, πατάτες και πιπεριές για το μεσημεριανό σας
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε σε μια πιατέλα. Συγχρόνως ψιλοκόβουμε και την βραστή πατάτα και την βάζουμε στην πιατέλα μαζί με τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Όταν το μπέικον μαραθεί ρίχνουμε τις πιπεριές μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν λίγο.
Κλείνουμε με την εστία και με λίγο χαρτί κουζίνας αποσύρουμε από το τηγάνι το περιττό λάδι. Έπειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ξανά ανοίγουμε την εστία σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε ρίχνοντας τις πατάτες μαζί με το καπνιστό χοιρινό. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η φριτάτα να μαγειρευτεί για περίπου 6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε την φέτα. Στη συνέχεια βάζουμε την φριτάτα σε ζεστό φούρνο για 5 λεπτά για να κάτσει το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
* Θυμηθείτε να στραγγίξει το λάδι πριν από την προσθήκη πατάτας και αυγά.