Φριτάτα με κοτόπουλο και μπρόκολο

by sidagi.gr
539 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο
1/2 μπρόκολο ψιλοκομμένο
12 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
1 1/2 φλιτζάνια πατάτες βραστές κομμένες σε κύβους
ξηρό ή φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι για σερβίρισμα
Πιπέρι καυτό
60 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή φριτάτα με ζουμερό και τρυφερό κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας

Ψιλοκόβουμε και την βραστή πατάτα και την βάζουμε στην άκρη. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) και σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Όταν το μπέικον μαραθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.

Κλείνουμε με την εστία και με λίγο χαρτί κουζίνας αποσύρουμε από το τηγάνι  το περιττό λάδι. Έπειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ξανά ανοίγουμε την εστία σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε ρίχνοντας τις πατάτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η φριτάτα να μαγειρευτεί για περίπου 6 λεπτά. Όταν  είναι έτοιμη κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε την φέτα.

Στη συνέχεια βάζουμε την φριτάτα σε ζεστό φούρνο για 5 λεπτά για να κάτσει το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
* Θυμηθείτε να στραγγίξει το λάδι πριν από την προσθήκη πατάτας και αυγά!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα