Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1 σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα ή γάλακτος 225 γραμμάρια
1 κομμάτι βούτυρο (1 κουταλιά του γλυκού)
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό φοντάν σοκολάτας. Η συνταγή είναι από την φίλη μας Εύα
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό φοντάν σοκολάτας. Η συνταγή είναι από την φίλη μας Εύα
Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1, 5 με 2 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου.
Στη συνέχεια κόβετε την κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και βγάζετε το ζεστό ζαχαρούχο γάλα από τον φούρνο. Με μια σπάτουλα ενώνετε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο και όταν λιώσει προσθέτετε και το κακάο, ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα καλύτερα για να κόβετε στο τέλος πιο εύκολα.
Αφήνετε να παγώσει καλά για 3 ώρες και σερβίρετε.
Φωτογραφίες / Κείμενο : Εύα Φιλιπποπούλου