Φωλιές μπισκότου με παγωτό βανίλια

by sidagi.gr
508 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τις φωλιές μπισκότου
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Για το παγωτό
3 φλιτζάνια παγωτό βανίλια ή γεύση δικής σας προτίμησης
1/2 φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φιστίκια

Εκτέλεση:

Δροσερό και πρωτότυπο γλύκισμα με παγωτό που θα σας ξετρελάνει!

Για τις φωλιές μπισκότου

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο κομμένο σε κύβους μαζί με την καστανή ζάχαρη και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αυγό μαζί με τη βανίλια και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη σόδα.
Σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Βουτυρώστε μια φόρμα για μάφινς και ρίχνετε σε κάθε φορμάκι από μια κουταλιά της σούπας από την ζύμη μπισκότου. Πατικώνετε τη ζύμη με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι να καλύψει πλήρως τα τοιχώματα της κάθε φόρμας μάφιν.
Ψήστε για 15-16 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το παγωτό
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφού κρυώσουν βάζετε από μια μπάλα παγωτό μέσα σε κάθε μπισκοτένια φωλιά, ραντίστε με σιρόπι σοκολάτας ή σοκολάτα λιωμένη και φιστίκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα