Υλικά:
Για 4-6 άτομα
375 ml κρέμα γάλακτος 5 % λιπαρά
250 ml γάλα πλήρες
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1/2 κούπα ζεστό καφέ εσπρέσσο
310 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
Εκτέλεση:
Ένα γλυκό σκέτη απόλαυση για όλες τις ώρες
Για το γλυκό
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 6 αυγά πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το γάλα πλήρες, τον εσπρέσσο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του γλυκού.
Για την καραμέλα
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και την καραμελώνουμε. Αμέσως μετά την ρίχνουμε στο ταψί του γλυκού μας
Ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού στο ταψάκι πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε το γλυκό προσεκτικά και σερβίρουμε.