Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό φιλέτο σολομού
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι νερό
Λίγα λεπτές φέτες κίτρινο κρεμμύδι ή 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες λεπτές
Αρκετά κλωναράκια φρέσκο άνηθο ή πασπαλίζουμε αποξηραμένων άνηθο
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το για το μεσημεριανό σας με μια φρέσκια σαλάτα
Ένα κλαδάκι φρέσκο μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βάλτε το κρασί, το νερό, τον άνηθο, το μαϊντανό και τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, και φέρνουν να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού, το δέρμα πλευρά προς τα κάτω στο τηγάνι και καλύψτε με το καπάκι. Μαγειρέψτε 5 λεπτά . Μην ψήσετε παραπάνω.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.