Φιλέτο πέρκας με καπονάτα αγκινάρας

by sidagi.gr
541 προβολές

Υλικά:

Για 4 άτομα

1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μπαστουνάκια σέλινο κομμένα σε κύβους (1 φλιτζάνι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας  
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/2 κιλό μαριναρισμένα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο βασιλικό
1 πέρκα σε φιλέτο (1000 γραμμάρια) κομμένη σε μερίδες

Εκτέλεση:

Μυρωδάτη πέρκα στη σχάρα σερβιρισμένη με ζουμερή καπονάτα από αγκινάρα, λευκό κρασί και ελιές!

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο για 4 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, κρασί, ξύδι, αγκινάρες, ελιές, κουκουνάρι, τη ζάχαρη και κάπαρη και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μειωθούν τα  υγρά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη μεσαία ένταση. Τοποθετήστε τη σχάρα στη τρίτη σκάλα του φούρνου.  Τρίψτε το ψάρι με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα φιλέτα πέρκας κομμένα σε μερίδες πάνω σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και μετά πάνω στη σχάρα.

Ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 10 – 12 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα πέρκας σε πιατέλα και σερβίρουμε με την καπονάτα αγκινάρας.
(Η καπονάτα διατηρείτε στο ψυγείο για 3 ημέρες)

Συνοδέψτε το με… ένα ποτήρι κρασί Sauvignon blanc.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα