Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Φιλανδική πουτίγκα με αμύγδαλα και καρότα

Φιλανδική πουτίγκα με αμύγδαλα και καρότα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 46 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

675 γραμμάρια καρότα

4 κουταλιές της σούπας κομμένα αμύγδαλα

4 κουταλιές της σούπας τριμμένο ψωμί

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

50 γραμμάρια βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

20 ml καστανή ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα καρότα και τα λιώνουμε στο μίξερ. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Βράζουμε τα καρότα και τα λιώνουμε στο μίξερ. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά- σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει. Αναμειγνύουμε τα λιωμένα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Βράζουμε για δυο λεπτά ακόμα.

 

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Το πασπαλίζουμε με τριμμένο ψωμί και αμύγδαλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα