Υλικά:
Για 2-4 άτομα
375 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
¾ της κούπας (180γραμμάρια) λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
250ml κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
425 γραμμάρια τόνο σε ελαιόλαδο στραγγισμένο
50 γραμμάρια σπανάκι
Εκτέλεση:
Συνδυάστε τον τόνο με λιαστή ντομάτα και δώστε νέα γεύση στο καθημερινό σας γεύμα!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 – 10 λεπτά και μετά στραγγίστε. Κρατήστε στην άκρη λίγο υγρό από τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και γίνει διάφανο.
Προσθέστε στο τηγάνι τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες και την κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τον τόνο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά και τέλος ρίχνετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με λίγο υγρό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο τους. Ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.