Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Αλάτι
Λεμόνι
Ελιές
Κάπαρη
Αντζούγιες
250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε τη με φρέσκο ψωμάκι και απολαύστε τη ζεστή
Με άφθονο νερό πλένετε την φάβα μέσα σε σουρωτήρι. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι φυτικής μαργαρίνης λιωμένη.
Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Σερβίρετε με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος ραντίζετε με λεμόνι.