Φασόλια στο φούρνο με μπέικον και λουκάνικα

by sidagi.gr
813 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζανιού χοντροκομμένο και τηγανισμένο τραγανό μπέικον
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού μελάσα
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ξερά άσπρα, μέτρια φασόλια
6 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
 

Εκτέλεση:

Ζεστό χειμωνιάτικο φαγητό με μπέικον και μουστάρδα

Πλένουμε με άφθονο νερό τα φασόλια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε και 1 κουταλάκι αλάτι.

Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Σουρώνουμε τα φασόλια διατηρώντας κατά μέρος το ζουμί τους. Ρίχνουμε τα μισά φασόλια σε ένα βαθύ ταψί και σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και το μπέικον.

Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με 2 φλιτζάνια από το ζωμό του βρασίματος και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα φασόλια, στο ταψί. Το υγρό πρέπει να καλύπτει τα φασόλια.
Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα προσθέτοντας και άλλο από το ζωμό, αν χρειάζεται.

Έπειτα 30 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα