Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
700 γραμμάρια συνολικά μούρα – βατόμουρα
1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο για τους καλεσμένους σας
Εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο για τους καλεσμένους σαςΑφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φρούτα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να βγάλουν τους χυμούς τους και αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα κορνε με δοντάκια και βάζουμε μια στρώση σαντιγί σε ένα ψηλό ποτήρι, από πάνω βάζουμε μια στρώση από τα φρούτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι την κορυφή σε όλα τα ποτήρια.