Home Συνταγές ΜαγειρικήςΣάλτσες Ελαιόλαδο με βότανα

Ελαιόλαδο με βότανα

by sidagi.gr
249 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2-3 φύλλα βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1-2 κλαράκια δενδρολίβανο
1-2 κλαράκια ρίγανη ξερή

Εκτέλεση:

Αρωματίστε το ελαιόλαδο σας για πιο νόστιμο φαγητό

Ρίχνουμε το αλάτι με τα μυρωδικά σε γουδί και τα χτυπάμε ελαφρά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά με τα βότανα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσοχή δεν θέλουμε να κάψει το ελαιόλαδο, ίσα ίσα να ζεσταθεί και να απελευθερώσουν τα αρώματα τους τα βότανα.
Το περνάμε από τρυπητό και αφαιρούμε τα μυρωδικά. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και διατηρείται 6 μήνες σε σκοτεινό μέρος.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα