Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια, λίγο σουσάμι, λίγους ηλιόσπορους
500 γραμμάρια αλεύρι άσπρο
50 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
500 γραμμάρια μπύρα
Εκτέλεση:
Η μέθοδος είναι πολύ απλή και θα σας φανεί παιχνιδάκι!
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια ρίχνουμε το λάδι το αλάτι την ζάχαρη τα καρύδια σπασμένα στη μέση και στο τέλος την μπύρα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα μία λαδόκολλα την οποία αλείφουμε με λίγο λάδι,ρίχνουμε λίγο σουσάμι και βάζουμε μέσα την ζύμη μας θα πρέπει η ζύμη μας να είναι πιο πηκτή από την ζύμη του κέικ.
Ρίχνουμε από πάνω τους καθαρισμένους ηλιόσπορους και λίγο ακόμη σουσάμι, βρέχουμε με λίγο νερό και χαρακώνουμε σε 3-4 σημεία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε το ζεστό ψωμάκι μας με μινεστρόνε με μπέικον και μακαρόνια!