Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την πανακότα
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια
100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Για την μαρμελάδα βατόμουρο
1 κιλό βατόμουρα
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι
Εκτέλεση:
Εύκολο και απλό γλυκό για όλες τις ώρες
Για την πανακότα
Δροσερό και πρωτότυπο γλυκάκι για όλη την οικογένεια με απλά υλικάΓια την πανακότα
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα και προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σήτα. Σε κάθε μπολάκι ρίχνουμε το μείγμα της πανακότας.Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες. Όταν σερβίρουμε την πανακότα γαρνίρουμε από πάνω με μαρμελάδα βατόμουρο.
Για την μαρμελάδα βατόμουρο
Καθαρίζουμε τα βατόμουρα και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά για να γίνουν σαν πουρέ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος χυμό λεμονιού.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.