Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την τούρτα
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Στιγμιαίος καφές
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350 γραμμμάρια φράουλες
Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση:
Αφράτη και εντυπωσιακή τούρτα με σοκολάτα και φράουλες για όλες τις περιστάσεις
Για την τούρτα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με τη μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνουμε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Για τη γέμιση
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί. Στη συνέχεια πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια.
Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά.
Για την συναρμολόγηση της τούρτας
Αφού κρυώσουν οι δίσκοι του κέικ και τους ξερφορμάρουμε, ετοιμάζουμε την γέμιση. Στη συνέχεια απλώνουμε την μισή ποσότητα από γκανάζ στον πρώτο δίσκο κέικ. Στη συνέχεια γεμίζουμε με την σαντιγί και τις μισές φράουλες. Σκεπάστε με τον δεύτερο δίσκο κέικ. Καλύψτε την τούρτα με την επικάλυψη γκανάζ και τις υπόλοιπες φράουλες.