Υλικά:
Για 4-6 άτομα
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κακάο κοσκινισμένο
125 γραμμάρια βούτυρο
170 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
110 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Εκτέλεση:
Ότι πρέπει για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ!
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι και τα χτυπάμε με το φτερό ή σε ένα μπόλ με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά από λίγο το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Μοιράζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια για κεκάκια.
Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
Απογεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με γλάσο της αρεσκείας μας.
Ταιριάζει πάρα πολύ με γλάσο πορτοκάλι για να φτιάξουμε τη διχρωμία!