Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
4 αγγουράκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και όχι μόνο
Ξύστε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα σπαράγγια, καρότα και τα αγγουράκια με αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Έπειτα στραγγίξτε και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί.
Για να γίνει η σάλτσα ανακατεύουμε το σιρόπι μπαλσάμικο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε.