Home Γλυκά Devil’s food cupcakes

Devil’s food cupcakes

by sidagi.gr
269 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα cupcakes
1 φλιτζάνι βραστό νερό
3/4 φλιτζανιού σκόνη άγλυκο κακάο
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας  
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τη διακόσμηση χρησιμοποιήσαμε φοντάν σοκολάτας σε μαύρο χρώμα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εντυπωσιακά γλυκά για το Halloween με spooky εμφάνιση και γευστικό περιεχόμενο!

Για τα cupcakes
Αρχίζουμε προθερμαίνοντας το φούρνου στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Σε μια φόρμα για cupcakes με 12 ή 24 θέσεις τοποθετήστε χάρτινα φορμάκια.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη σκόνη κακάο μαζί με το βραστό  μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ελαφρά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τα δύο ζάχαρες μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα βουτύρου ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας τα.
Αρχίστε να προσθέσετε στο μείγμα αλευριού και το μείγμα κακάο στο μείγμα βουτύρου στο μίξερ, εναλλάξ τα ξηρά με τα υγρά συστατικά, και φροντίζοντας να αρχίζει και να τελειώνει με το μείγμα αλευριού.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε κανάτα δοσομέτρησης και γεμίζετε μια – μια τη θήκη για cupcakes μέχρι τα 3/4. Ψήστε στο φούρνο για, περίπου 20-25 λεπτά. Έπειτα βάζετε τα cupcakes στο ψυγείο να παγώσουν καλά πριν καλύψετε με το frosting.

Για την επικάλυψη
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφήσει όλο το χρώμα το μείγμα.  Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και μετά το ρίχνετε σε μια σακούλα κορνε με στρογγυλή μύτη.

Στη συνέχεια γλασάρετε τα cupcakes με την κόκκινη επικάλυψη και διακοσμήστε με φοντάν σοκολάτας σε μαύρο χρώμα σε σχήμα “κέρατο”.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα