Home ΓιορτινάΓια πάρτι Cupcakes κουκουβάγια

Cupcakes κουκουβάγια

by sidagi.gr
639 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα cupcakes
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Για την επικάλυψη ganache
225 γραμμάρια σοκολάτα  ημίγλυκη, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα  γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την διακόσμηση
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια
1 πακέτο καραμελάκια σοκολάτας χρωματιστά

 

Εκτέλεση:

Εντυπωσιάστε με τα γλυκά σας αυτές τις αποκριές φτιάχνοντας cupcakes κουκουβάγια!

Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Έπειτα ρίχνουμε στο κόκκινο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα cupcakes πριν την συναρμολόγηση.

Για την επικάλυψη ganache
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Για την συναρμολόγηση και διακόσμηση
Αφού έχει κρυώσει κάθε cupcake το βουτάμε ελαφρά μέσα στη ganache και μετά ανοίγουμε από ένα γεμιστό μπισκότο σοκολάτας. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε κάθε cupcake “σαν μάτια”. Έπειτα βάζουμε από ένα καραμελάκι στο κέντρο του μπισκότου για να σχηματίσουμε το “μάτι” της κουκουβάγιας και τέλος σπάμε από ένα καραμελάκι στη μέση για κάνουμε τη μύτη στηρίζοντας το στη μέση των μπισκότων. Τέλος το δεύτερο μπισκότο που μένει το σπάμε στη μέση και το στηρίζουμε πάνω από τα “μάτια”.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα