Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το Cobbler
3/4 φλιτζάνιου ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
4 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Ζουμερό κέικ σοκολάτας με ρευστή σοκολάτα για όλες τις ώρες
Για το Cobbler
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Λαδώνετε καλά ένα πυρέξ ή απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας. Ρίχνουμε στο πυρέξ.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, ζεστό νερό, μαύρη ζάχαρη και το κακάο. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το Cobbler και ανακατεύετε απαλά.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά και σερβίρετε.