Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 μεγάλα ώριμα μάνγκο
1 ψιλοκομμένο μήλο
2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 ml ξύδι από λευκό κρασί
260 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι μαύρο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Απλώστε το σε φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε το!
Σε μια κατσαρόλα αδειάστε το μήλο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σουσάμι, κανέλα, κουρκουμά, τσίλι σε σκόνη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το μάνγκο και αφήνετε να σιγοβράσει.
Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις πήξει το μείγμα το ρίχνετε σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.