Χταπόδι τουρσί

by sidagi.gr
0 σχόλιο 62 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Ένα μέτριο χταπόδι
Ελαιόλαδο και ξίδι λευκό
Αλάτι και πιπέρι σε κόκκους
Δαφνόφυλλα
σκόρδο

Εκτέλεση:

Διατηρείτε μέχρι και 2 μήνες στο ψυγείο

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το ρίχνουμε ολόκληρο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι, 2 με 3 δαφνόφυλλα και μπόλικους κόκκους πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε με το γνωστό τρόπο (όπως στη σπιτική σάλτσα ντομάτας).
Βάζουμε το χταπόδι στο βάζο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λευκό ξύδι μέχρι να γεμίσει.

Η αναλογία είναι περίπου 2 μέρη ξύδι-1 λάδι. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ρίγανη.
Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, 2 φύλλα δάφνης, μια-δυο σκελίδες σκόρδο και προαιρετικά 1-2 καυτερές πιπεριές. Κλείνουμε το βάζο καλά, ανακινούμε καλά και φυλάμε στο ψυγείο.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα