Υλικά:
Για 4 – 6 άτομα
1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Πρέζα από αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 Πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 κιλό ντομάτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ζουμερό και θαλασσινό ορεκτικό για να το συνοδέψτε μαζί με ψωμάκι
Τοποθετήστε το χταπόδι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το χταπόδι από την κατσαρόλα και κόψτε το σε μπουκιές. Ρίχνετε ξανά το χταπόδι στη κατσαρόλα Προσθέστε το καλαμάρι και το λευκό κρασί. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέστε την κάπαρη, το μαϊντανό και ντομάτες σταφυλιών και μαγειρέψτε για 15 λεπτά έως ότου το χταπόδι και το καλαμάρι είναι τρυφερά και πολύ από το υγρό έχει εξατμιστεί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή : kalisasorexi.com