Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φλιτζάνια ψίχουλα από κέικ σοκολάτας (περίπου 340 γραμμάρια)
1/4 φλιτζανιού παγωμένη σφικτή κρέμα σαντιγί
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χρωματιστή
225 γραμμάρια λιωμένη λευκή κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση:
Δείτε βήμα βήμα πως να φτιάχνετε σπιτικά τρουφάκια από κέικ! Η συνταγή και οι εικόνες είναι από την φίλη μας Εύα
Δείτε βήμα βήμα πως να φτιάχνετε σπιτικά τρουφάκια από κέικ! Η συνταγή και οι εικόνες είναι από την φίλη μας Εύα
Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε το κέικ και το θρυμματίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παγωμένη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Με τις παλάμες μας κάνουμε το μείγμα μπαλάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε την χρωματιστή ζάχαρη σε μπολάκια. Ζεσταίνουμε την λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Έπειτα βγάζουμε τα μπαλάκια κέικ από το ψυγείο. Περνάμε κάθε μπαλάκι κέικ μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και μετά τα καλύπτουμε με την χρωματιστή ζάχαρη και σερβίρουμε.