Home Συνταγές ΜαγειρικήςΣνακ / Ορεκτικά Χριστόψωμο με ντιπ και μανούρι

Χριστόψωμο με ντιπ και μανούρι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 94 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το ορεκτικό
4 χοντρές φέτες χριστόψωμου
5-6 κλωνάρια ρόκας πλυμένα
4 λεπτές φέτες μανούρι
6 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

Για το χριστόψωμο
350 γραμμάρια αλεύρι
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά μαγιά ξηρή
1 γιαούρτι
Καρύδια
Ξύσμα λεμονιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Αλάτι

 

 

Εκτέλεση:

Με το χριστόψωμο που θα περισσέψει μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ορεκτικό

Για το ορεκτικό
Βάζουμε σε ένα μπολ 6 κουταλάκια του γλυκού πελτέ και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Διαλύουμε τον πελτέ με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το θυμάρι και το βασιλικό.

Βάζουμε τις φέτες του χριστόψωμου στο γκριλ ή στην τοστιέρα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Αν τις βάλουμε στο γκριλ του φούρνου, σε 10 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμες.

Τρίβουμε πάνω στο φρυγανισμένο χριστόψωμο το σκόρδο από τη κομμένη πλευρά του.

Με ένα κουτάλι, μοιράζουμε το μείγμα που φτιάξαμε πάνω στις φέτες χριστόψωμου.

Πάνω από το μείγμα βάζουμε 1-2 κλωνάρια ρόκας και στο τέλος το μανούρι.

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε το ορεκτικό μας, το οποίο με τα υλικά αυτά, είναι για 4 άτομα.

Για το χριστόψωμο
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα καρύδια και τα ξύσματα και αφήνουμε στη συνέχεια για λίγο το ζυμάρι να φουσκώσει.Έπειτα ξαναζυμώνουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
 
Αφήνουμε για λίγο πάλι και αμέσως μετά βρέχουμε με νερό και ρίχνουμε σουσάμι.
 
Με λίγη ζύμη μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια, με διάφορα σχήματα.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνουμε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε στο φούρνο τις φόρμες με το ψωμί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι τα χριστόψωμα να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα