Υλικά:
250 γραμμάρια ρεβύθια
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
2 λεμόνια( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
2-3 σκελίδες σκόρδου
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
Βάζουμε τα ρεβίθια μέσα σε νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.
Αφού μείνουν για ένα βράδυ μέσα στο νερό,την επομένη το αφαιρούμε και τα πλένουμε καλά.
Ενώ τα πλένουμε.τα τρίβουμε.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν,χωρίς να προσθέσουμε αλάτι.
Μόλις βράσουν,τα στργγίζουμε και κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει.
Μετάφερουμε τα βρασμένα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για να πολτοποιηθούν.
Καθαρίζουμε το σκόρδο.
Κοπανάμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδοχέρι.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, το χυμό των λεμονιών, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κοπανισμένο σκόρδο και το αλάτι.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί που έβγαλαν τα ρεβίθια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πουρές,σαν αλοιφή.
Μεταφέρουμε το χούμους σε μια βαθιά πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα και με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.