Χορτόπιτα

by sidagi.gr
512 προβολές

Υλικά:

800 γραμμάρια σπανάκι ( καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ( ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ( τριμμένο στον τρίφτη )
2 αβγά
150 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.

Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.


Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.

Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπλρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο ανακατέυοντας καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί, το αλέιφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώντάς τα ένα-ένα.

Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά.

Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 65 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα