Χοιρινές μπριζόλες με τζίντζερ και σόγια σως

by sidagi.gr
730 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Εύκολη συνταγή για να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το μέλι, τη σόγια σως,  ηλιέλαιο, ελαιόλαδο  και χτυπήστε ελαφρά.
Κόβετε το λίπος από χοιρινή μπριζόλα σας και τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια αεροστεγώς σακούλα μαζί με το μείγμα τζίντζερ.

Σφραγίστε τη σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφαιρέστε τη σακούλα από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε τηγάνι για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες με γραβιέρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα