Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το ρύζι
2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
100 γραμμάρια κάσιους
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Για τις μπριζόλες
4 χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι μπύρα
3 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το με φρέσκια σαλάτα και γαρνιτούρα από ρύζι
Για το ρύζι
Πλένετε το ρύζι με πολύ νερό. Το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά. Το σουρώνετε το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
Ρίχνετε μέσα τα κάσιους. το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Για τις μπριζόλες
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελωθούν. Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες χωρίς να βάλουμε επιπλέον βούτυρο. Μετά βάζουμε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.