Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μέτριες φέτες
180 γραμμάρια βούτυρο
1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κύβους βοδινού Κnorr
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
‘Ένας γευστικός συνδυασμός με χοιρινό που δένει με σάλτσα σελινόριζας για το μεσημεριανό σας
Σε ένα μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο μαζί με το χοιρινό κομμένο σε χοντρές φέτες,το κρεμμύδι,το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν κ’ από τις δυο μεριές.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε 1/2 λίτρο νερό με 1 κύβο βοδινού και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα λαχανικά.
Μόλις βράσουν χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα σελινόριζας μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο χοιρινό την κρέμα σελινόριζας μαζί με λίγο άνηθο.
Μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά και τέλος συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι κρασιού νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια απαλή και λείο σάλτσα.
Σερβίρετε με σάλτσα σελινόριζας και για γαρνιτούρα επιλέγουμε ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.