Σωστή συντήρηση τυριών

by sidagi.gr
5,K προβολές

Μάθετε πώς να συντηρήσετε τα τυριά σας στο ψυγείο χωρίς δυσάρεστες αλλοιώσεις

Μάθετε πώς να συντηρήσετε τα τυριά σας στο ψυγείο χωρίς δυσάρεστες αλλοιώσεις

 

Φρέσκα και μαλακά τυριά

Σωστή συντήρηση τυριών

Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν τυριά όπως το κατίκι και το γαλοτύρι. Tα συσκευασμένα διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης τους (εκτός αν παρουσιάσουν κάποια αλλοίωση), ενώ αν τα αγοράζετε χύμα, μην τα κρατάτε πάνω από 10 ημέρες.
Πως να διατηρείτε το cottage cheese περισσότερο καιρό;

Η απάντηση είναι απλή και πανεύκολη!! Απλά σφραγίζετε καλά την συσκευασία που φυλάσσεται το τυρί και βάζετε στο ψυγείο από την ανάποδη μεριά!! Κ’ όμως το κόλπο πιάνει και το τυρί διατηρείτε περισσότερο καιρό!! Δοκιμάστε το!!

Τυριά που προέρχονται από Άλμη
Σωστή συντήρηση τυριών

Πώς θα διατηρήσω τη φέτα για καιρό;

Βάλτε σε δοχείο που κλείνει καλά το τυρί σας και περιχύστε το με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

 

Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν η φέτα, ο τελεμές και τα δανέζικα τυριά. Όταν τα αγοράζετε χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντός μιας εβδομάδας. Σε περίπτωση που τα τοποθετείτε στην άλμη, θα πρέπει να τα καλύπτει τελείως και να την ελέγχετε συχνά για μούχλα.

Σκληρά τυριά

Σωστή συντήρηση τυριών

Σκληρά τυριά είναι το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα, το λαδοτύρι Mυτιλήνης και ημίσκληρα είναι το κασέρι και τα ολλανδικού τύπου τυριά. Aυτά που πωλούνται σε κομμάτια στα σουπερμάρκετ πρέπει να καταναλώνονται εντός 15 ημερών, ενώ αν προμηθεύεστε ολόκληρο κεφάλι, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι και 1 χρόνο.

Τυρογαλακτοκομικά

Σωστή συντήρηση τυριών

Εδώ υπάρχουν τα πολύ μαλακά τυριά όπως η μυζήθρα, ο ανθότυρος και το μανούρι. Aν δεν είναι συσκευασμένα σε κενό αέρος, έχουν διάρκεια ζωής περίπου 6 ημέρες.
Όλα τα τυριά διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ αν τα καταψύξετε, χαλάει η υφή τους στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται συνήθως στο φαγητό.

Tα σκληρά τυριά διατηρούνται περισσότερο αν τα βάλετε σε λάδι και τα λευκά αν τα βάλετε σε γάλα, ενώ τα κρεμώδη πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία. Tα υπόλοιπα τυριά μπορείτε να τα βάζετε σε γυάλινα μπολ, φροντίζοντας ώστε τυριά διαφορετικού τύπου να μην μπαίνουν μαζί, καθώς αλλοιώνεται η γεύση και το άρωμά τους.

Όσα έχουν εξωτερικό περίβλημα είναι προτιμότερο να μην καθαρίζονται αν δεν καταναλωθούν αμέσως.
Aλλοιώσεις: Tα τυριά όπως η φέτα, που μένουν εκτός άλμης, ξεραίνονται. Όσα έχουν μυρίσει ή μουχλιάσει, δεν τρώγονται. Aν όμως η αλλοίωση είναι επιφανειακή, μπορείτε να την αφαιρέσετε και να καταναλώσετε το ανεπηρέαστο τμήμα.

Tip: Στα τυριά που βρίσκονται σε κενό αέρος, προσέχετε η συσκευασία να μην έχει τρύπες και σκισίματα. Aν τα παίρνετε τυλιγμένα σε χαρτί, αφαιρέστε το και βάλτε τα σε γυάλινα μπολ. Nα θυμάστε ότι η ημερομηνία στην ετικέτα δεν ισχύει απόλυτα, οπότε καλό είναι να καταναλώνονται πριν από αυτήν.

 

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα