Home Blog Μαγείρεμα στον ατμό… Εξατμίστε τα κιλά τρώγοντας!

Μαγείρεμα στον ατμό… Εξατμίστε τα κιλά τρώγοντας!

by sidagi.gr
0 σχόλιο 187 προβολές

Δεν περιέχει λιπαρή ουσία για το μαγείρεμα της τροφής σφραγίζοντας όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Δεν περιέχει λιπαρή ουσία για το μαγείρεμα της τροφής σφραγίζοντας όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Είναι μια πιο ήπια διαδικασία από ό, τι ο βρασμός. Οι τροφές σογοβράζουν στον ατμό ώστε να διατηρούν και το σχήμα τους αλλά και τη γεύση του ατόφια!

Είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος για να προσέχετε τη σιλουέτα σας!
Κινέζοι μάγειρες έχουν από καιρό υιοθετήσει το μαγείρεμα στον ατμό με ατομομάγειρα μπαμπού,ο οποίος απορροφά την υπερβολική υγρασία και την πρόληψη της συμπύκνωσης της τροφής που προκαλείται από την υγρασία.

Κατασκευασμένο από ένα κυκλικό πλαίσιο μπαμπού, διαθέτει δικτυωτό πάτο από μπαμπού που επιτρέπει στον ατμό να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του θαλάμου. Το θολωτό καπάκι μπαμπού -πλέγμα βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία της θερμότητας.

Ο ατμομάγειρας μπαμπού σχεδιάστηκε για να ταιριάζει άνετα ενάντια στις πλευρές του γουόκ ή της κατσαρόλας πάνω από το βρασμένο νερό. Μπορούν να στοιβάζονται δύο ή τρεις όροφοι μπαμπού, ώστε να μπορείτε να μαγειρέψτε στον ατμό πάνω από 1 φαγητό.

Το φαγητό δεν μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στη βάση μπαμπού ή σε ένα πιάτο ή ρηχό μπολ μέσα στη βάση ή σε επένδυση από λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις τροφές πάντα πάνω από λαδόκολλα και όχι απευθείας στο μπαμπού.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν ατμομάγειρα μπαμπού σε ένα κατσαρόλα ή γουοκ, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα: Τοποθετήστε την κατσαρόλα ή το γουόκ στη μαγειρική εστία και ρίχνουμε νερό σε βάθος 2-3 εκατοστά. Τοποθετήστε τον ατμομάγειρα πάνω από την κατσαρόλα και αφήνετε το νερό να κοχλάσει. Στη συνέχεια καλύψτε τον ατμομάγειρα με λαδόκολλα ή μπολ και βάζετε τις τροφές που θέλετε να μαγειρέψτε.

Κλείστε το καπάκι και μαγειρεύετε ανάλογα με την τροφή.

 

Για ψάρια φιλέτα χρειάζεται χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά.

Για λαχανικά όπως μπρόκολο, κολοκύθι κομμένο σε φέτες, κουνουπίδι 6-7 λεπτά.

Για πουλερικά σε φιλέτο τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για 15  λεπτά.

Επίσης υπάρχουν και άλλα σκεύη μαγειρέματος στον ατμό όπως τα ειδικά σουρωτήρια που τοποθετούνται μέσα στην κατσαρόλα ή σουρωτήρι για μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σ΄αυτή τη μέθοδο είναι ίδια τα βήματα μαγειρικής, απλά καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.

 

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα