Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 220 γραμμάρια
Ένα τρίτο φλιτζάνι κακάο σκόνη 45 γραμμάρια
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 200 γραμμάρια
Ένα τέταρτο φλιτζάνι κακάο σκόνη
Ένα τέταρτο ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
Εκτέλεση:
Φτιάξτε ζουμερή πουτίγκα σοκολάτας με απλά υλικά για όλη την οικογένεια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, δεύτερη σκάλα φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη καστανή ζάχαρη, 1/3 φλιτζανιού κακάο και το ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε άλλο σκεύος ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη μαζί με τα αυγά, το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κακάο, ηλιέλαιο, εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα τετράγωνο ταψί 22 εκ. με λαδόκολλα ρίχνετε στη βάση το πρώτο μείγμα σοκολάτας με τη καστανή ζάχαρη και μετά καλύπτετε με το δεύτερο μείγμα σοκολάτας με τη λευκή ζάχαρη.
Ψήστε 35 με 45 λεπτά και σερβίρετε με παγωτό.