Home Γλυκά Cherry clafoutis crisp

Cherry clafoutis crisp

by sidagi.gr
295 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

600 γραμμάρια καθαρισμένα κεράσια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με απλά υλικά για να συνοδέψτε τα παγωτά σας

Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα κεράσια. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ’ τα κεράσια.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα “πέσει” τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό μπισκότο κρέμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα