Υλικά:
Σε Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη εμπορίου
Εκτέλεση:
Φτιάξτε εύκολα cheesecake με βάση από γεμιστά μπισκότα και επικάλυψη από σως βύσσινο
Θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζουμε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.
Γεμίζουμε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2 κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτουμε από 1 κουταλιά της σούπας με σως βύσσινο με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα ποτήρια.