Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
700 γραμμάρια Ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
100 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
3 αυγά χτυπημένα
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Απολαυστικό σπιτικό cheesecake με ανθότυρο και στραγγιστό γιαούρτι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τρίβουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Καλύπτουμε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με τα μπισκότα, πιέζοντας πολύ καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Ανθότυρο, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε. Τέλος περιχύνουμε την επιφάνεια με το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ και στη συνέχεια με το μέλι και σερβίρουμε.