Cheesecake με κολοκύθα

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 πακετάκια των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 4 αυγά
1.5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κούπα πουρές κολοκύθας
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη
Μαρμελάδα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε νέες για το αγαπημένο σας γλυκό

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω, βάζουμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το μέλι, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.

Ψήνετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε τα αυγά ένα – ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά, αμέσως μετά προσθέτετε και τον πουρέ κολοκύθας.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε με μαρμελάδα.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα