Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το cheesecake
1 συσκευασία μπισκότα ολικής άλεσης θρυμματισμένα
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
4 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων η κάθεμια σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά 115 γραμμάρια
¾ φλιτζανιού λευκή ζάχαρη 150 γραμμάρια
¼ κούπας αλεύρι 40 γραμμάρια
3 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πατο
Για τη ganache
225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας και απολαύστε το με όλη την οικογένεια
Για το cheesecake
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνουμε στη φόρμα. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας και βάζουμε για ψήσιμο για 10 λεπτά.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια τα αυγά ένα – ένα και τη βανίλια.
Χύστε το μείγμα στη φόρμα.
Για να το ψήσουμε θα γεμίσετε μέχρι τη μέση καυτό νερό ένα ταψί. Στη συνέχεια θα τυλίξτε την φόρμα μεμε αλουμινόχαρτο σφιχτά, ώστε το κάτω μέρος προστατεύεται και βάζετε τη φόρμα στο ταψί με το νερό. (αυτό το κάνουμε για να βγείο ομοιόμορφο το ψήσιμο, χωρίς να σπάσει η κρέμα κατά το ψήσιμο). Ψήστε για 55 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε εκτός φούρνου για 1 ώρα μέχρι να κάτσει το μείγμα και μετά προσθέστε τη ganache. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.
Για τη ganache
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τη ρίξουμε στο cheesecake.